Enkelte mennesker er idioter

av LilleTonje  august 20, 2009 at 4:55 pm (1)

Jeg burde vel egentlig vite bedre,men blir dessverre like sjokka, forbanna, lei meg og såre hver gang jeg hører det. Har vært sykemeldt i 2 år nå i oktober, har vært gjennom utallige prøver både her og der. Men de finner ingenting som de kan sette finger’n på og si at dette er feilen, dette er hvorfor du har vært dårlig. Jeg har hatt ett vekttap på 10 kg på 123, jeg gikk fra 54kg til 44 kg, jeg så ut som ett levende skjellet, synes det selv når jeg ser på bilder som er tatt, jeg var sliten og blodtrykket mitt var kjempe lavt. Orket ingen verdens ting, til og med det å gå de få meterne mellom seng, stue og bad var ett ork, jeg svimet av i ett kjør og var så kvalm at jeg ikke viste hvor jeg skulle gjøre av meg. Legen min kan jeg ikke få takket nok, han tok meg på alvor da kroppen sa STOPP, han sendte meg både hit og dit og var virkelig lei seg for at de aldri fant noe konkret.

Jeg hadde høye verdier en gang og i det neste var de normale og slik var det hver gang. All usikkerheten dro meg inn i en moderat depresjon, sog det var tungt å innrømme det ovenfor meg selv, jeg som før hadde så sprudlende, nå satt ejg inne og grein så fort jeg var alene. Legen min og jeg hadde en lang samtale der jeg gjorde det helt klart at det ikke var medisiner jeg trengte for å komme ut av det, men en å prate med som ikke var kjent med meg. For meg var jo problemet at jeg ikke ville bry de rundt meg med alt ejg hadde inni meg. Så jeg fikk psykolog, var lang ventetid på alle steder, til slutt kontaktet jeg nav og de sendte meg til traumepsykologene, herregud så godt det endelig var å ha noen andre å prate med. Og så utrolig godt det var å komme seg ut av depresjonen, er nok litt ennå, men klarer å takle dette gjennom oppgaver som psykologen lærte meg.

Men nå vandrer jeg jo helt bort fra det som skjedde idag. Det jeg nå egentlig skulle fram til var at helt i begynnelsen av min sykemeldingsperiode fikk jeg høre flere ganger fra arbeidskollegaer at: jeg har da ingen grunn til å være syk, jeg var 22 da er man frisk da!!! Trodde virkelig at slike kommentarer var forbeholdt idoter som ikke viste alt men så feil tok jeg. Hadde oppfølgingsmøte der jeg er i arbeidstrening, får pinadø slengt i trynet i dag å at det ikke finnes noe konkret å sette finger’n på som sier at jeg har vært syk, og dette her kommer fra en personalkonsulent som til daglig har kontakt med folk som er sykemeldte. Føltes som å få ett slag i magen,  hadde virkelig ikke trodd at jeg skulle høre det igjen. Mistet all respekten for henne og ukene kanikke gå fort nok før jeg er ferdig med hele dama og hele etaten. Trodde man skulle oppmuntre folk til å komme tilbake i arbeid ikke trykke de lenger og lenger ned i en verden av mørke.

Prøver å ikke la det gå inn på meg men det er utrolig vanskelig, Glad det er bare en dag igjenfør det er helg  så jeg kan få det litt på avstand og slippe å føle at jeg ikke er verdt noe fordi jeg har vært syk

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. ingasteinajoh sier,

  august 21, 2009 at 3:31 pm

  Ja, dessverre er det slik at hvis ikke du haltrer eller har gips et eller annet sted så er det ingenting som feiler deg. jeg har vært og er i samme situasjon som du og vet ikke helt hvordan man skal snu seg. En fortsetter å tvinge seg selv og kroppen fordi man vil ikke høre at andre synest dette ikke er en grunn til å være syk.
  Du må ta den tiden du trenger, en ting er å møte veggen, men når en går så langt at man er fast inn i veggen så er det ikke annet å gjøre enn å lytte til sine egne behov og jobbe ut i fra de.
  Klem lille Tonje:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. labbetuss80 sier,

  oktober 15, 2009 at 10:17 pm

  Det finnes og kommer desverre alltid til å finnes mennesker som snakker før de tenker……. :( Håper ting ordner seg for deg :)
  God helg
  klem fra Irene

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00